Bralci



sreda, 10. oktober 2012

Še malo in izšla bo knjiga ...

Že en mesec lektoriram knjigo svojega dragega. Zdaj se že počasi bližam h koncu tega nadvse prijetnega opravila. Knjiga je namreč tako zanimiva, tako berljiva, tako dobra, da resnično komaj čakam, da izide. Mislim, da bo to ena tistih knjig, ki jih ne moreš izpustiti iz rok, dokler jih ne prebereš do konca. Vsebina je več kot privlačna: življenje s prepovedanimi drogami, konstantno na robu zakona, vsaj trikrat na robu smrti, številne ljubezenske zveze, poznanstva z mnogimi slavnimi osebami, skoraj četrt stoletja zadetosti, z redkimi, a svetlimi trenutki treznosti, ko so nastajali navdihujoči članki, iskrivi intervjuji in enkratna, dih jemajoča poezija, ki spominja na Kosovela. Vse to in še več, zajeto v knjigo v obliki elektronskih pisem, ki jih je avtor pošiljal svoji sestrični, svoji "Razorožiteljici" (kdo je ta, bralci tega bloga že vedo) in še komu. Naslov: VRNITEV. Pisma bivšega odvisnika.
Upam si trditi, da bo knjiga uspešnica. Morda sem malo pristranska, kar je logično, ker jo je pač napisala moja ljubezen, ampak iz mene obenem govori tudi nepristranski poznavalec dobre književnosti. Sicer pa boste kot nepristranski bralci o kvaliteti knjige lahko presodili sami, ko bo končno izšla.
In kdaj bo izšla? Zaenkrat se še ne ve, ker je vse odvisno od sponzorjev. Urednik založbe, ki bo knjigo izdala, žal nima sredstev, da bi jo izdal sam. Zato je treba najti sponzorje in z njihovo pomočjo čim prej zbrati potrebna sredstva. Šele potem bo knjiga lahko izšla.
Če slučajno obstaja kakšen bralec ali bralka tega bloga, ki nam lahko pri tem kakorkoli pomaga, že vnaprej najlepša hvala!!!

Ni komentarjev:

Objavite komentar